Press

KULTURË

Artistja që gërmon nëpër simbolikat e së kaluarës

Ndonëse e talentuar në grafikë dhe e dëshmuar tashmë edhe në SHBA, Teuta Ibriqaj është shumë modeste kur i bie të flasë për vete. Thotë se vjen nga një familje kosovare nga Drenica dhe ka 35 vjet që merret me art. 

Si fëmijë kujton se kishte vizatuar, ngjyrosur, bërë kolazhe, madje thekson se muzën e fëmijërisë e kishte figurën e ujkut, që gjithmonë mundohej që falë vijave e ngjyrave e mjeteve të artit t’ia përngjante. Për kukullat e veta thotë se nuk ka blerë kurrë gardërobë. Ua qepte vetë. 

Ndodh që artistët të kuptojnë më vonë se kanë një talent, të cilit duan t’i përkushtohen përjetësisht, por Ibriqaj ishte e bindur qysh 7-vjeçare e klasës së parë kur punimet e saj ekspozoheshin kudo në ekspozita të shkollës e nëpër mure. Të kuptojë më shumë thotë se i ka mundësuar edhe “Libri i artit” i Horst Waldemar Janson, të cilin Ibriqaj nga kërshëria për artin e ka lexuar në gjuhën serbo-kroate dhe në moshën 8-9 vjeçare e kishte mësuar edhe një gjuhë të re, shkruan sot Koha Ditore.

“Më kujtohet se shpeshherë si e vogël nuk ia kisha as idenë se ku i kanë ekspozuar punimet e mia. Kaloja nga to pa i parë. Nuk e vrisja mendjen se ku ekspozoheshin punimet e mia, thjesht bëja vazhdimisht punime”, thotë Ibriqaj. 

(Artikullin e plotë mund ta lexoni sot në “E Diela me Koha Ditore”)

Artikullin e plotë mund ta lexoni në gazetën Koha Ditore. Klikoni këtu për t’u regjistruar falas.

https://www.koha.net/kulture/158203/artistja-qe-germon-neper-simbolikat-e-se-kaluares/

Ekspozita personale e artistes Teuta Ibriqi – fryma e Introduktit simbolist “Gjenerata Ilire”

NGA: BEQIR SINA – NEW YORK MË: 22 SHKURT 2019 NË ORA: 17:11

Misioni i Kosovës në Nju Jork, Ambasadorja Teuta Sahatqija për nder të 11 Vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, hapi  expozitën personale të piktores nga Kosova, Teuta Ibriqi

Mbrëmë në mjediset e Konsullatës së Përgjithshme të Republikës së Kosovës në Nju Jork, u hap një ekspozitë vetjake e piktores nga Kosova në SHBA, Teuta Ibriqi, duke nderuar 11 Vjetorin e Pavarësisë dhe 20 Vjetorin e Clirimit  . 

Ekspozita e titulluar “Gjenerata Ilire” e artistes Teuta Ibriqi, ekspozitë personale- paraqet frymën e Introduktit simbolist  – dhe do të qëndrojë e hapur nga data  21 Shkurt 2019  gjerë më datën 21 Mars 2019.

Kuratore është Konsulata e Përgjithshme të Republkës së Kosovës në Nju Jork, personalisht  e Ambasadoria Teuta Sahatqija.

Grafikat e Ibriqi, janë në  mënyrën e shprehjes abstrakte e cila e  bën atë të shprehet më lirshëm.

Teuta Ibriqi është piktorja që është duke vazhduar një cikël të veprave të saj në vazhdimësi me ekspozitën e radhës  “Gjeneratat Ilire”, hapur këtu në New York.ImageFOTO GALERI

Mes pjesëmarrësve mbrëmë në këtë ekspozitë  ishin  edhe piktorët e njohur Nazmi Hoxha, Sislej Xhafa, aktorët Ariot Myrtaj,  Besa dhe  Shpend Xani, Prag Radoja, Tenori Ergin Oda, fotografi Ilir Rizaj,  Dr. Alan Ross, diplomat e të dy vendeve tona, Misioni Përherëshëm i Shqipërisë në Kombet e Bashkuara, dhe diplomatët e Konsullatës së PërgjitImageFOTO GALERI

Në këtë ekspozita që u vizitua në natën e parë nga dhjetra artistë, veprimtar dhe studentë Ibriqaj, paraqiti 16 grafika

ImageFOTO GALERI

https://direct.botasot.info/amerika-diaspora/1036206/ekspozita-personale-e-artistes-teuta-ibriqi-fryma-e-introduktit-simbolist-gjenerata-ilire/

Teuta Ibriqaj shines at New York City Wednesday Art Show

Teuta Ibriqaj shines at New York City Wednesday Art Show. In the Lower East Side Manhattan. An event of artists, art, and performers. Helping end nyc homelessness with http://www.fotvm.org
teuta

NEW YORKMarch 17, 2016PRLog — Teuta Ibriqaj shines at: new york Street Art Show.  Event onWednesday March 9, 2016.  8pm – 10:30pm.  An event to help end New York homelessness and help build up New York City with Fruit of the Vine (www.fotvm.org).  Venue address:  50 Ave B in Manhattan.   A trade show, fashion show, art exhibit, performances, and networking event.  

Teuta Ibriqaj brough a stellar performance with positive art, shown on a brick 4 wall pillar.   The feedback was reaction from the audience was great, and even brought in some art sales to adjoining artists.  A great performance by Teuta to help end nyc homelessness with Fruit of the Vine.

Teuta Ibriqaj bio:
Teuta I. Ibriqaj was born in Komoran, Kosova in 1976. Growing up, Teuta spent her time enjoying nature in its many forms and shapes.  She developed attention to detail and colors.  Painting and reading became her two favorite interests which later in her life became very important part of her personality. She showed interest in languages and History of Art.  She could speak fluent Serbian, French and English before she was 16.

Her painting abilities however began a lot earlier in her life.

https://ibriqaj.com/
http://www.thesetnyc.com
Contact

Pim Shih
***@thestnyc.com
 
 
 
390957_429053823803584_1935980203_n.jpg
 
”Decision in Redstone Castle” case By Denise Webb, ”Post Independent
 ”Thursday, September 27, 2007
”Art as symbol of friendship” By Mike Mckibbin, ”Local News” Thursday, September 27, 2007

”Artistet Kosovar dhe ata Amerikan bejne murale bashke ”By Ibrahim
 Sefedini, ”Koha Ditore” Friday, August 24, 2007
  Art Mural Project, The Theme: ”The Book”, 06/09/2007.

Art Education/Education and Cultural Exchange Partnering Project
  between Kosova and Colorado USA, Art Mural, the theme: ”The Bridge”,  2006-2007, in Viti, Kosova Reconciliation between Kosova Albanian’s and Serb. 
”PRESS
 ” Punohet murali si i biblotekes se New Castles, By Ibrahim Sefedini, Koha Ditore Kosova

%d bloggers like this: